PCRbilen.se - ditt reseintyg


Kan jag få intyg på engelska?


På vår webbapp kan du välja vilket språk du vill att intyget ska vara på. Tryck på de tre strecken uppe till höger och välj sedan engelska som språk.

Har ni tillfrisknandebevis?


Vi erbjuder för närvarande inte tillfrisknandebevis. På covidbevis.se kan du läsa mer om tillfrisknandebevis och hur man går tillväga för att få ett. 

Det är endast regionalvården som kan erbjuda detta.

Frågor & SvarHur får jag mitt reseintyg?


Ditt PCR test/antigentest kommer finnas tillgänglig via vår webbapp. Där kan du även välja vilket språk certifikatet skall vara utfärdat på genom de tre strecken längst upp till höger.

Intygen kommer oftast mellan 21.00-00.00


Har ni bockat för EU-DCC kommer den till din KIVRA eller minmyndighetspost. Har du inget av dessa ska du använda dig av våra vanliga certifikat.

Viktigt att ni kollar i skräpmailen, ibland hamnar våra reseintyg där.


Är era reseintyg godkända för USA?


Ja, våra reseintyg fungerar bra till USA. Både PCR och antigentesten uppfyller kraven specifierade för att träda in i USA.

När kommer ni?/Kan vi få en exakt tidpunkt?


Vi är hos er inom intervallen ni har bokat. Vi ringer er ca 30 minuter innan vi anländer för att säkerställa att ni är hemma och redo. Testet tar ca 5-7 minuter per person. Tyvärr har vi inte möjlighet och säga en exakt tid när vi är hos er. 


När får jag mitt reseintyg?


PCR test får man alltid resultat och intyg samma kväll när man gör testet innan 17.00. Efter 17.00 får du svar inom 24h. 

Antigentest får man resultat och intyg alltid samma dag. 

Hur länge är testet giltigt?


Det är viktigt att du själv kollar upp vad som gäller för landet du ska resa till. Reseintyget är daterat den tid som du har utfört Antigen/PCR-testet. De flesta länder kräver 48 eller 72 timmar

Hur gör vi om vi är flera i familjen?


Vi kan testa upp till 9 personer per bokad tid. Ni behöver alltså bara en tidsbokning, Om ni är fler än 9 kan ni göra två bokningar. Vi har även rabatter när man är tre eller fler. Kom ihåg att ta ha med dig pass eller ID-handling till alla som ska provtas.


Vad är skillnaden mellan Covid-19 RT-PCR test och Antigentest?


RT-PCR-testet riktar in sig på virusets genomiska information (RNA); emellertid upptäcker COVID-19-antigentestsatsen bitar av proteiner som utgör SARS-CoV-2-viruset. WHO rekommenderar både RT-PCR-test och antigentest för diagnos av aktiv Covid-19 infektion. Mer information om skillanderna hittar du här:

https://pcrbilen.se/sv/fr-gor-svar/covid-19


Måste jag berätta att jag visar positivt?


Det är viktigt att du som visar positivt på PCR och Antingtest stannar hemma för att inte smitta andra. Du måste också följa smittskyddslagen och smittspåra. Att smittspåra innebär att du berättar för personer som du har träffat att du har covid-19.

Hur du ska gå tillväga är olika beroende på vilken region du tillhör. Läs mer i länkarna nedan.

Jag vill ha ett digitalt Covidbevis, s.k. EU-DCC har ni det?


Ja, du har möjligheten att välja EU-DCC, EUs digitala Covidbevis som fungerar i alla EU-medlemsländer.


Om du vill ha det trycker du på JA när frågan kommer upp. Denna tjänst erbjuds när ni väljer antigen, om ni vill ha det på PCR test kan ni be provtagaren ändra det när han är på plats alternativt maila oss det.


EU-DCC/Covidbevis kostar inget extra. Gå in på covidbevis.se för mer information.

Jag/min gäst är utländsk medborgare, funkar det ändå?


JA! Det är inga problem, fyll i uppgifterna som vanligt men lämna fältet "personnummer" tomt. Dessutom krävs det Kivra för EU-DCC så välj NEJ när den frågan kommer upp.

Vårt egna certifikat fungerar alldeles utmärkt! 


Har ni RT-PCR test?


Våra tester är RT-PCR test och godkända i bland annat Thailand, Dubai och övriga världen där de kräver just
RT-PCR.


Är era antigentester godkända för EU?


Ja, vi använder oss endast utav EU-godkända antigentest. Fabrikaten vi använder i dagsläget är AtlasLink Nova och Newgene. Vi är även anslutna till COVIDBEVIS.SE och certifierade av EU och E-Hälsomyndigheten.

Vart är ni verksamma?


i Stockholm åker vi ut till följande kommuner: 

Botkyrka, Danderyd, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna

Finns inte er kommun på listan? Ring oss så kan vi hjälpa er vid mån av tid.

Vi kan EJ ta oss ut till skärgården och Ö:ar som kräver båttransport


I Göteborg åker vi ut till följande kommuner:

Angered, Hisingen, Torslanda, Östra Göteborg, Lundby, Örgryte-Härlanda, Centrum, Majorna-Linné, Askim-Frölunda-Högsbo, Lerum, Kungsbacka, Kungälv, Nödinge-Nol


Tillkommer zon-avgift när bokning sker utanför dessa områden.Vad händer om testet visar positivt?


Om du som symtomfri provtagits och fått ett positivt provsvar som visar att du har covid-19 ska du stanna hemma i minst 7 dygn efter provtagningstillfället. Vi kommer i enighet med lagen registrera ert positiva svar hos ansvarig myndighet.


Skulle du utveckla symtom efter provtagningen så får du räkna från insjukningsdagen och följa rekommendationer.


Trots att du inte har några symptom finns det en liten chans att du har viruset. Vi kan tyvärr inte betala tillbaka för tjänsten om det visar sig att du har viruset.


Vem kan testa sig med vår PCR provtagning?


Vi tar emot både dig som är frisk och du som har symptom. Om du behöver ett intyg på att du inte har en pågående infektion av covid-19. eller vill veta om du har en aktiv infektion.

Vi följer alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer,


Vi tillhandahåller reseintyg i alla åldrar. Dock måste mindreåriga ha målsman med. Enklast bokar ni detta genom att först ange målsmans uppgifter och sedan mindreårigs. Bocka sedan för "Förmyndare kommer inte använda tjänsten".Hur tas ett PCR-Test?


Ett PCR-test tas från bakre delen av halsen med hjälp av en provtagningspinne. Ett PCR-test påvisar om det finns virus i kroppen vid testtillfället, det vill säga om du är smittad av covid-19 när du testar dig.

Hur tillförlitligt är ett PCR test?


Eftersom vi använder oss av väl meriterade laboratorier är testerna så pålitliga som de kan vara. Enligt Folkhälsomyndigheten kan ett positivt resultat betraktas som nästintill helt säkert. Även ett negativt resultat kan ses som relativt träffsäkert men kan påverkas exempelvis av vilken tidpunkt i ett insjuknande som provet tas.

Kan vi boka reseintyg/pcr-test via telefon?


Vi ser helst att ni bokar in er via vår hemsida, detta för att säkerställa korrekta uppgifter. Vi kan dock ta en bokning via telefon om ni skulle uppleva problem med vår portal.