PCRbilen.se - ditt reseintyg

Frågor & SvarKan jag få intyg på engelska?


På vår webbapp kan du välja vilket språk du vill att intyget ska vara på. Tryck på de tre strecken uppe till höger och välj sedan engelska som språk.


Hur får jag mitt reseintyg?


Ditt PCR test/antigentest kommer finnas tillgänglig via vår webbapp. Där kan du även välja vilket språk certifikatet skall vara utfärdat på genom de tre strecken längst upp till höger.

Intygen kommer oftast mellan 21.00-00.00


Har ni bockat för EU-DCC kommer den till din KIVRA eller minmyndighetspost. Har du inget av dessa ska du använda dig av våra vanliga certifikat.

Viktigt att ni kollar i skräpmailen, ibland hamnar våra reseintyg där.

När kommer ni?


Vi är hos er inom intervallen ni har bokat. Vi ringer er ca 30 minuter innan vi anländer för att säkerställa att ni är hemma och redo. Testet tar ca 5-7 minuter per person.


Har ni RT-PCR test?


Våra tester är RT-PCR test och godkända i bland annat Thailand och övriga världen som kräver just RT-PCR.


Är era antigentester godkända för EU?


Ja, vi använder oss endast utav EU-godkända antigentest. Fabrikaten vi använder i dagsläget är AtlasLink Nova och Newgene. Vi är även anslutna till COVIDBEVIS.SE och certifierade av EU och E-Hälsomyndigheten.

Vart är ni verksamma?


i Stockholm åker vi ut till följande kommuner: 

Botkyrka, Danderyd, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna

Finns inte er kommun på listan? Ring oss så kan vi hjälpa er vid mån av tid.

Vi kan EJ ta oss ut till skärgården och Ö:ar som kräver båttransport


Vi täcker även hela Göteborg När får jag mitt reseintyg?


PCR test får man alltid resultat och intyg samma kväll när man gör testet innan 16.00. Efter 16.00 får du svar inom 24h. 

Antigentest får man resultat och intyg alltid samma dag. 


Vad händer om testet visar positivt?


Om du som symtomfri provtagits och fått ett positivt provsvar som visar att du har covid-19 ska du stanna hemma i minst 7 dygn efter provtagningstillfället. Vi kommer i enighet med lagen registrera ert positiva svar hos ansvarig myndighet.


Skulle du utveckla symtom efter provtagningen så får du räkna från insjukningsdagen och följa rekommendationer.

Tänk på att tjänsten förutsätter att du som patient inte har några symptom när du tar testet.

Trots att du inte har några symptom finns det en liten chans att du har viruset. Vi kan tyvärr inte betala tillbaka för tjänsten om det visar sig att du har viruset.


Vad är skillnaden mellan Covid-19 RT-PCR test och Antigentest?


RT-PCR-testet riktar in sig på virusets genomiska information (RNA); emellertid upptäcker COVID-19-antigentestsatsen bitar av proteiner som utgör SARS-CoV-2-viruset. WHO rekommenderar både RT-PCR-test och antigentest för diagnos av aktiv Covid-19 infektion.


Hur tillförlitligt är ett PCR test?


Eftersom vi använder oss av väl meriterade laboratorier är testerna så pålitliga som de kan vara. Enligt Folkhälsomyndigheten kan ett positivt resultat betraktas som nästintill helt säkert. Även ett negativt resultat kan ses som relativt träffsäkert men kan påverkas exempelvis av vilken tidpunkt i ett insjuknande som provet tas.

Hur länge är testet giltigt?


Det är viktigt att du själv kollar upp vad som gäller för landet du ska resa till. Reseintyget är daterat den tid som du har utfört Antigen/PCR-testet. De flesta länder kräver 48 eller 72 timmar

Hur gör vi om vi är flera i familjen?


Vi kan testa upp till sju personer per bokad tid. Ni behöver alltså bara en tidsbokning, Vi har även rabatter när man är tre eller fler. Kom ihåg att ta ha med dig pass eller ID-handling till alla som ska provtas.

Kan vi boka reseintyg/pcr-test via telefon?


Vi ser helst att ni bokar in er via vår hemsida, detta för att säkerställa korrekta uppgifter. Vi kan dock ta en bokning via telefon om ni skulle uppleva problem med vår portal.Hur tas ett PCR-Test?


Ett PCR-test tas från bakre delen av halsen med hjälp av en provtagningspinne. Ett PCR-test påvisar om det finns virus i kroppen vid testtillfället, det vill säga om du är smittad av covid-19 när du testar dig.


Vem kan testa sig på vår PCR provtagning?


Vi tar emot dig som är frisk och behöver ett intyg på att du inte har en pågående infektion av covid-19.

Vi följer alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer, Därmed ska du ha varit symptomfri i minst 14 dagar innan du gör ett coronatest hemma hos dig i Stockholm. Har du sjukdomssymptom ska du istället kontakta 1177 där du kan beställa självtest eller bli hänvisad till en vårdmottagning som kan hjälpa dig.


Vi tillhandahåller reseintyg i alla åldrar. Dock måste mindreåriga ha målsman med. Enklast bokar ni detta genom att först ange målsmans uppgifter och sedan mindreårigs. Bocka sedan för "Förmyndare kommer inte använda tjänsten".